Sa gatesti in oale sub presiune inseamna sa gatesti mai rapid, mai ieftin si inclusiv mai sanatos. Mancarea preparata la oala sub presiune are o valoare nutritiva mai mare si este mai gustoasa decat cea gatita sub alte forme in alte tipuri de oale.
Foarte multe persoane au descoperit in ultima vreme avantajul oalelor sub presiune: economisire de energie si mai putin timp petrecut pentru pregatirea mancarii. Din acest punct de vedere oala sub presiune reprezinta o solutie esentiala intr-o familie unde se gateste sanatos.
Dar cum se folosesc aceste oale sub presiune? Nu exista o procedura complicata, dar ca la fiecare metoda de pregatire a mancarurilor, sunt niste reguli de care trebuie sa tineti cont.
Ce gatesti in oale sub presiune?
Nu trebuie sa te opresti la ciorbe daca te gandesti la oala sub presiune ca la o oala clasica. De fapt, exista o varietate incredibila de feluri de mancare pe care le poti gati sub aburi: veti face supe gustoase, piureuri si tocanite, diverse tipuri de carne, fasole uscate, naut – totul intr-un timp mult mai scurt.
Atunci cand folositi oale sub presiune una din reguli este sa nu umpleti oala cu apa mai mult de doua treimi din capacitatea sa. Asta pentru ca atunci cand preparati alimentele este posibil ca la suprafata sa se ridice spuma si lichidul sa se reverse din oala, ceea ce nu este deloc de dorit. Prin urmare, este de preferat sa optati pentru oale sub presiune de capacitate mai mare daca aveti in vedere ca in general gatiti cantitati mai mari de mancare sau daca aveti o familie numeroasa.
Cumparati Oala sub presiune din inox Gruberg, 5 L, 2 capace – este 159 lei care are o capacitate mai mica daca pregatiti mancare pentru 1 – 2 persoane.
Are 1 capac din Inox si unul din sticla, deci puteti folosi oala sub presiune ca un vas normal si puneti capacul din sticla
Pe de alta parte, daca familia este numeroasa ori obisnuiti sa gatiti o singura data pentru mai multe zile, atunci orientati-va spre oale sub presiune de capacitate mai mare. Iata cateva exemple:
– Oala sub presiune inox Gruberg, 12 L, 26 cm – 209 lei si are 12 litri capacitate, deci suficient de mare
Uneori este o idee buna sa aveti in bucatarie atat o oala mai voluminoasa, cat si o oala sub presiune mai mica, pentru ca puteti sa va adaptati mai usor la tipul retetei si la cantitatea de pregatit la un moment. dat.
Un răspuns la “Cum sa folosesti oale sub presiune”
[…] sau pot pregati o bucata mare de carne, dar pot, de asemenea, vaporiza usor legumele preferate. Oalele sub presiune de astazi sunt usor de […]